Rulltårta med chokladfyllning


Ingredienser:
2 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 2 msk kallt vatten
Fyllning:
ca 200g philadelphiaost
150g marabou mjölkchoklad
Smält chokladen och blanda med philadelphiaosten.
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg smörpapper i en långpanna.
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Blandla vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör sedan ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Tillsätt vattnet.
4. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 min.
5. Kontrollera med provsticka att kakan är färdig
6. Strö 1 msk socker jämnt över kakan.
7. Stjälp upp kakan på ett smörpapper.
8. Dra av pappret, om det inte lossnar kan man pensta med kallt vatten.
9. Bred på chokladfyllningen och rulla sedan ihop.
Kommentarer
Trackback