Chokladbollar

Ingredienser:
200 g margarin eller smör
2 dl socker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
3 msk oboy
4 msk kallt starkt kaffe
Pärlsocker för rullning (cocosflarn för de som inte vill ha så mycket sött i)
Om man skulle vilja ha lite annorlunda chokladbollar går det utmärkt att ta bort kaffet och tillsätta något av följande istället:
Nogatfyllda: gör en liten nogatboll och klä chokladbollssmet över, detta blir en oväntad överraskning.
Polkagris: Hacka lite polkagris och ha ner i smeten, och varför inte rulla de färdiga bollarna i polkagriskross iställer för pärlsocker.
Banan: mosa ner i smeten eller klä in en chokladboll.
Apelsin: Riv apelsinskal och pressa ner lite saft i smeten.
Chilli : Hacha lite chilli och blanda i i smeten.
Russin : Lägg i russin i smeten.
Nötter : Hacka ner lite nötter i smeten.
Vanilj : Ta en vaniljstång och dra ut kärnorna och lägg i i smeten.
Salt : Varför inte lägga i lite flingsalt i smeten, men var försiktig med mängden.
Vitchoklad : Doppa de färdiga bollarna i smält vit choklad.
Choklad : Eller doppa bollarna i vanlig choklad.
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienserna utom kaffet och pärlsockret/kokosflarnen i en skål.
2. Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.
3. Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter och lägg dem på ett fat.
4. Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och lägg dem på ett fat.
Kommentarer
Trackback