Budapestbakelse

Ingredienser:
5 äggvitor
3 dl socker
150 g hackade nötkärnor
1 dl mjöl
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl grädde
2 burkar mandariner
Garnering:
Smält choklad
Florsocker
Gör såhär:
1. Vispa äggvitorna till hårt skum, det ska gå att vända skålen upp och ner utan att det lossnar. Blanda i socker lite åt gången under fortsatt vispning.
2. Blanda mjöl, nötter och kakao. Vänd försiktigt ner det i smeten.
3. Bred ut smeten i långpanna med lätt smort bakplåtspapper.
4. Grädda i 175 grader ,ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.
5. Vispa grädden och blanda ner de avrunna mandarinerna. bred grädden över kakan och rulla ihop. Avsluta med att ringla över smält choklad.




Fruktansvärt god!
Kommentarer
Trackback