Budapestbakelse



Ingredienser:
5 äggvitor
3 dl socker
150 g hackade nötkärnor
1 dl mjöl
2 msk kakao

Fyllning:
3 dl grädde
2 burkar mandariner

Garnering:
Smält choklad
Florsocker

Gör såhär:
1. Vispa äggvitorna till hårt skum, det ska gå att vända skålen upp och ner utan att det lossnar. Blanda i socker lite åt gången under fortsatt vispning.
2. Blanda mjöl, nötter och kakao. Vänd försiktigt ner det i smeten.
3. Bred ut smeten i långpanna med lätt smort bakplåtspapper.
4. Grädda i 175 grader ,ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.
5. Vispa grädden och blanda ner de avrunna mandarinerna. bred grädden över kakan och rulla ihop. Avsluta med att ringla över smält choklad.







Fruktansvärt god!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0