Pepparkaks- och chokladmousse



Pepparkaks- och chokladmousse
6-8 port
Botten:
20 pepparkakor
50 g smör

Mousse:
100 g mörk choklad, minst 50% kakao
2 dl grädde
2 äggulor
1 msk pepparkakskrydda
1 dl kesella

1. Krossa pepparkakorna i matberedare eller mortel, blanda med smält smör.
2. Fördela smulmassan i 6-8 mindre glas (gärna mindre än det ovan) och ställ svalt en stund.
3. Smält chokladen i vattenbad, rör ner en äggula i taget.
4. Vispa grädden och blanda i kesellan. Blanda ner gräddblandningen i chokladen lite åt gången.
5. Smaksätt moussen med pepparkakskryddan.
6. Spritsa eller klicka ner moussen över pepparkakssmulorna och låt dem stå kallt i någon timma innan servering.
7. Garnera eventuellt med en pepparkaka precis före servering.

Kommentarer
Postat av: tasha

GUD så gott. jag dör! om du har tid tycker jag absolut att du ska kika in hos mig :D

2011-02-22 @ 14:52:45
URL: http://ellohell.blogg.se/
Postat av: Maja

mumma

2011-02-22 @ 14:52:51
URL: http://mcaria.blogg.se/
Postat av: Danielkl.com

Gott!

2011-02-22 @ 14:53:02
URL: http://danielkl.com
Postat av: Lucas

Hej på dig! Vad göres? :)

2011-02-22 @ 14:55:13
URL: http://styleformen.blogg.se/
Postat av: Tilda

Fin blogg! Kika gärna in min =)

2011-02-22 @ 15:00:19
URL: http://tildajaremo.blogg.se/
Postat av: Rebecca

mumsigt ^^,

2011-02-22 @ 15:05:41
URL: http://rebeckhaam.blogg.se/
Postat av: rebecca

ser gott ut :)

2011-02-22 @ 15:15:10
URL: http://rebeccamalmberg.blogg.se/
Postat av: tilda

vad gott det ser ut!

Haft en bra dag annars?

2011-02-22 @ 15:48:28
URL: http://freakywoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0