Pepparkaks- och chokladmousse

Pepparkaks- och chokladmousse
6-8 port
Botten:
20 pepparkakor
50 g smör
Mousse:
100 g mörk choklad, minst 50% kakao
2 dl grädde
2 äggulor
1 msk pepparkakskrydda
1 dl kesella
1. Krossa pepparkakorna i matberedare eller mortel, blanda med smält smör.
2. Fördela smulmassan i 6-8 mindre glas (gärna mindre än det ovan) och ställ svalt en stund.
3. Smält chokladen i vattenbad, rör ner en äggula i taget.
4. Vispa grädden och blanda i kesellan. Blanda ner gräddblandningen i chokladen lite åt gången.
5. Smaksätt moussen med pepparkakskryddan.
6. Spritsa eller klicka ner moussen över pepparkakssmulorna och låt dem stå kallt i någon timma innan servering.
7. Garnera eventuellt med en pepparkaka precis före servering.
Kommentarer
Postat av: tasha
GUD så gott. jag dör! om du har tid tycker jag absolut att du ska kika in hos mig :D
Postat av: Maja
mumma
Postat av: Danielkl.com
Gott!
Postat av: Lucas
Hej på dig! Vad göres? :)
Postat av: Tilda
Fin blogg! Kika gärna in min =)
Postat av: Rebecca
mumsigt ^^,
Postat av: rebecca
ser gott ut :)
Postat av: tilda
vad gott det ser ut!
Haft en bra dag annars?
Trackback