Chokladtryffel

Mörk chokladtryffel
ca 20 st
0,5 dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin
100 g mörk blockchoklad
1 äggula
kakaopulver
1. grädden med matfettet.
2. Bryt blockchokladen i bitar. Lägg den i gräddblandningen och låt smälta utan att blandningen kokar. Rör hela tiden.
3. Ta kastrullen från värmen och rör i den söndervispade äggulan. Rör tills massan stelnat eller kallnat. Detta tar lång tid, ställ ev. i kylskåp ett tag. Forma runda bollar och rulla dem i siktat kakaopulver.
Ljus chokladtryffel med apelsinsmak
ca 20 st
0,5 dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin
100 g ljus blockchoklad
1 äggula
1-2 tsk rivet apelsinskal
kakaopulver
1. Koka upp grädden med matfettet.
2. Bryt blockchokladen i bitar. Lägg den i gräddblandningen och låt smälta utan att blandningen kokar. Rör hela tiden.
3. Ta kastrullen från värmen och rör i den söndervispade äggulan. Häll i rivet apelsinskal. Rör tills massan stelnat eller kallnat. Detta tar lång tid, ställ ev. i kylskåp ett tag. Forma runda bollar och rulla dem i siktat kakaopulver.
Kommentarer
Trackback