Mumsig Chokladruta

Ingredienser:
200 gram smör
3 dl strösocker
2 st ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Topping
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk blockchoklad
100 gram smör
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned
socker och ägg, därefter dem torra ingredienserna.
2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min.
4. Ta ut och vänd upp kakan på ett smörpapper.
5. Till toppingen, blanda grädde, socker, sirap och choklad i en
kastrull.
6. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.
7. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in
den i kylskåpet för att stelna ordentligt.
9. Skär sedan i små godbitar på 3x3 cm.




Rekomenderas starkt!
Mycket goda ♥
Hallongrottor
Ingredienser:
3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g margarin
+ 2 msk kakao
Fyllning:
Hallonsylt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda smör och socker poröst
3. Blanda samman resten av ingredienserna till en deg
4. Forma degen till runda plättar och gör ett hål i
5. Häll i hallonsylt i hålet.
6. Grädda kakorna mitten av ugnen i 11-12 min
7. Låt svalna, ät!



3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g margarin
+ 2 msk kakao
Fyllning:
Hallonsylt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda smör och socker poröst
3. Blanda samman resten av ingredienserna till en deg
4. Forma degen till runda plättar och gör ett hål i
5. Häll i hallonsylt i hålet.
6. Grädda kakorna mitten av ugnen i 11-12 min
7. Låt svalna, ät!


